FŰTÉSI RENDSZEREK KORSZERŰSÍTÉSE PÁLYÁZAT

Új Széchenyi Terv

(ÚSZT-FŰTÉSKOR-2012)

 

A zbr.kormany.hu honlapon az alábbi közleményt tették közzé a 2012. évi fűtéskorszerűsítési pályázat lezárásával kapcsolatosan:

"Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. szeptember 7-én délben a beérkezett pályázatok feldolgozásáig felfüggeszti a konstrukciót.

A felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatok még feldolgozásra kerülnek.

Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

A Nemzeti Energiastratégia szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az energiatakarékosság javítása mellett a megújuló energiaforrások alkalmazásával is elősegíthető. Az új konstrukció fogadtatása bebizonyította, hogy a Kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben rögzített szándékai találkoznak a lehetséges pályázói kör igényével.

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a pályázattal támogatott háztartások rezsiköltségei, valamint energiafogyasztásuk csökkentését. A program megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez."

 

Amint új, hasonló pályázat kiírásra kerül, az azzal kapcsolatos információk elérhetők lesznek honlapunkon.

 

Az épület adatainak megadásával online kérhet energetikai tanúsításra árajánlatot.

Megtekintheti továbbá
minta tanúsítványunkat.

Energiatanúsítvány

 

Tovább az ajánlatkéréshez >>>